Onder het motto: ‘Radicaliseren kun je leren’ lanceert Geert Wildersvandaag een nieuw plan in De Telegraaf. Hij wil mensen van wie de veiligheidsdiensten denken dat ze mogelijk een aanslag gaan plegen laten oppakken door de AIVD voordat ze een misdaad gepleegd hebben en ze een half jaar in de gevangenis zetten. De rechter wordt er zo min mogelijk bij betrokken, de minister van binnenlandse zaken beslist.
Even afgezien van het feit dat je met dit voorstel alle Nederlanders van belangrijke basisrechten beroofd en dat het gevaarlijk is om politici te laten besluiten wie er vrij mag zijn en wie moet brommen, ik snap het voordeel van dit idee.
De AIVD krijgt een radicaliserende moslim op het vizier. Ze pakken hem op. Goed, hij kan een half jaar geen aanslag plegen. Maar dan is het een half jaar later en dan laat je hem vrij. Wilders verwacht dan blijkbaar dat hij genezen is van zijn radicale ideeën. Ik denk dat hij alleen maar bozer en nog meer vastbesloten is om een aanslag te plegen. De logica van Wilders is alleen te volgen voor Wilders en de redactie van De Telegraaf.