Op de middelbare school zat ik naast een klasgenoot, die in kleren van de Australische rockband AC/DC liep. Niet af en toe, maar elke dag. Dat vond ik opmerkelijk, vooral omdat hij geen enkele plaat van de band bezat. Hij hield wel van rock, maar dan van Dio. Dus vroeg ik hoe hij aan al die spullen kwam. Hij glimlachte en zei: ‘Mijn nicht is getrouwd met Angus, de gitarist van AC/DC. Voor mijn verjaardag sturen ze me elk jaar een pak merchandise.’  Volgens hem niet bijzonder, zo’n rockster in de familie.
Ik zag gisteravond beelden van een concert van AC/DC in het River Plate Stadion in Argentinië. Er zaten al gauw 100.000 mensen, die volkomen uit hun dak gingen vooral door het gitaarspel van Angus Young. Wat hebben ze veel goede nummers geschreven. En wat een gitarist is Angus. Hij doet een soort duckwalk op het podium en volgens mij in een ander ritme als de muziek.
Het bracht me terug naar mijn middelbare school. Overigens woont Angus Young tegenwoordig in de Achterhoek in een soort Hans en Grietje huis.