Dick Goossens is overleden. Die naam zegt de meeste lezers niets. Ik kende hem uit de tijd dat hij assistent-trainer was bij Roda-zaterdag in Leusden en ik verslaggever voor de Leusder Krant. In het begin had hij wat moeite met mijn schrijfstijl. ‘Je bent te kritisch,’ bromde hij dan boven zijn biertje. ‘Als jij goed spelen, ben ik enthousiast,’ antwoordde ik dan. ‘Jullie kunnen toch veel beter.’ Dan knikte hij. Toen het team later begon te draaien en ik inderdaad enthousiaste verhalen schreef, hadden we veel lol met elkaar. Over een speler schreef ik dat hij weer eens naar de wolken stond te kijken. ‘Dat zeggen we ook altijd tegen hem,’ riep Dick. ‘Je hebt een snaar geraakt.’
In die tijd maakte ik voor het begin van het seizoen een sportkrant, waarbij ik meestal de trainers interviewde. Nico Romeijn was de hoofdtrainer van Roda-zaterdag. Voor het interview trok meestal niet al teveel tijd uit. Nico was een goede trainer met een heldere visie. Zijn verhaal was ieder jaar hetzelfde. Hij wilde het maximale uit de groep halen, mooi voetballen en mooie herinneringen maken. Na een jaar of wat waren we na een klein kwartiertje wel klaar. Nico had een helder verhaal en ik kende het al. Dan kwam Dick langs en riep: ‘zit je daar nog steeds? Je weet toch wat we doen. Laten we bier drinken.’  Dan werd het meestal toch nog laat.
Dick werd later scout voor Ajax, samen met een andere Leusdenaar, Harm Greving. Ik vond het een leuk idee om hen te interviewen, maar Ajax had het niet zo op interviews in plaatselijke kranten. Dick vertelde in Amsterdam dat ik een goede gozer was en dus kreeg ik mijn interview. Het werd een vrolijk gesprek, waarin beide heren me vertelden dat Louis van Gaal zo aardig was. ‘Jij kent hem alleen van de tv, maar hij is echt leuk.’
Later kwam ik Dick regelmatig in het dorp tegen en dan maakten we een praatje. Hij ging dan op een bankje zitten, want het duurde meestal nogal lang. Ik ontmoette hem een keer toen volgens de media Ajax belangstelling voor Pierre van Hooijdonk had. Ik vroeg zijn mening. Dick vond dat een grappige vraag: ‘Van Hooijdonk loopt weleens per ongeluk tegen een bal aan en die gaat dan de goal in. Ajax koopt goede voetballers. Pierre dus niet.’ Hij liep grinnikend weg. O ja, samen met Harm ontdekte hij Donny van de Beek. Zij hadden dus wél kijk op voetbal.
Ik kom nog regelmatig voetballers uit die tijd tegen. Het is ons inderdaad gelukt mooie herinneringen te kweken. Hte is jammer als er dan iemand uit het verhaal valt en buiten de tijd raakt.
R.I.P. Dick