Wij, Nederlanders, zijn ernstig van het padje; helemaal de weg kwijt. Op geen enkel moment in geschiedenis waren er zoveel slaven als nu. Op talloze plekken zijn er oorlogen. Op nog veel meer plekken dreigt de vlam in de pan te slaan.
Waar berichten de Nederlandse media dus vooral over? De finale van Heel Holland Bakt. De afgelopen week waren de juryleden niet van de buis te slaan om de finale aan te kondigen. In kranten verschenen hele beschouwingen of die ene kandidaat wel kon winnen. Het ging maar door.
Het programma werd niet alleen uitgezonden, maar er was ook nog een nabeschouwing, waarin de prestaties van de kandidaten besproken werden of ze achterste voren de Elfstedentocht geschaatst hadden. Gisteravond mocht een kandidaat bij Jinek uitleggen dat ze door de montage van de show in een slecht daglicht gesteld werd. Gaaap.

Heel Holland Bakt is best een aardig programma, maar deze hysterische belangstelling is belachelijk. En het is niet alleen bij dit programma. Dat eiland-gedoe wordt ook al zo opgeblazen en dat gekeutel met die boeren lijkt vele malen groter dan het in werkelijkheid is.

Wordt er niet meer gevochten in de wereld? Jazeker.

In de 18e eeuw zei men dat in Nederland alles 50 jaar later gebeurde. Nu gebeurt er helemaal niets meer; als ik de Nederlandse tv mag geloven. O shit, mag ik even uw eerbiedige aandacht. Er zet iemand een taartvorm in de oven…