De Huishoudbeurs is weer bezig. Vorig jaar mocht ik met een groep vrienden les geven in het schrijven van erotische poëzie op uitnodiging van de organisatie.  Het werd een bijzondere belevenis. De eerste dag vroegen we mensen plompverloren of ze mee wilde doen. Dat viel hen rauw op het dak. Sommige dames vertelden me dat ze niet aan erotiek deden. Hun dochters en kleinkinderen trouwens ook niet. Een dame gaf een bijzondere reden op waarom ze niet mee kon doen. ‘Ach, jongen, mijn gedachten zijn veel te vunzig.’ Ik kreeg twee vriendinnen in de stand, die een hooglopende discussie kregen over de vraag of een van de dames een relatie had. De ander vond van wel. Zijzelf van niet: ‘Ik neuk hem alleen maar’.

We stonden in een grote ruimte, die tuin der lusten heette. We hadden een eigen theater waar de lessen gegeven werden. Er was een stand met seksspeeltjes. Dan kwam er weer een groepje vrouwen bij ons langs. ‘De dildodames zeiden dat we hier moesten kijken.’ Elders in een zaal stond een podium waar artiesten optraden, Rico Verhoeven een workout gaf en Daphne Deckers over haar nieuwe boek vertelde.

De grootste trekker was de bingokoning van Mokum. Bij hem kun je 24 uur zeven dagen per week bingo spelen. Vraag me niet wie dinsdagnacht om 4 uur bingo zou willen spelen. In het weekeinde zijn er wel meer opwinderde dingen in Amsterdam te doen, denk ik dan maar.

Een bijzonder gezicht vond ik de dames die met rugzakken en karretjes over de beurs trokken om zoveel mogelijk cadeaus in te zamelen. Op de terugweg in de trein waren alle bezoekers opgetogen en vermoeid. En ze maakten direct plannen om dit jaar weer de beurs te bezoeken. Dat vond ik bijzonder. ik hoop dat de dames veel plezier hebben.