Mijn roman De Kloof kun je kopen. Tot nu toe hebben de media gelukkig veel belangstelling voor het verhaal. Het is dan ook actueel, leest als een trein en zit goed in elkaar. Ik ben niet onbescheiden. Ik citeer nu meelezers. Vrienden en familie informeren regelmatig hoe het met het boek gaat. Dan vertel ik welke media belangstelling hebben of een verhaal willen maken.
De reactie is steevast hetzelfde: ‘Je wordt beroemd’. En als ultieme levensbekroning: ‘Misschien kom je wel op televisie’. Ik heb honderden tv-items voor plaatselijke  en regionale zenders gemaakt, dus ik ben het wel gewend. Ik heb 20 jaar met veel plezier voor de Leusder Krant en de Stad Amersfoort geschreven. Dat heeft veel plezier opgeleverd, maar roem, ik dacht het niet.
Ik weet wel hoe de media werken. Deze keer ben ik gelukkig niet eigenwijs geweest. Mijn uitgever wilde graag het persbericht maken. Gezien zijn ervaring en kunde, stemde ik in. Het werkt tot nu toe. Ik ben blij.
Promotie maken voor een boek is gewoon werk. Het hoort erbij. Ik heb jaren aan het verhaal gewerkt. Dan is het fijn als mensen weten dat het boek bestaat en dat ze het kunnen kopen. Of ze dat ook doen is weer een ander verhaal. Het is een aanrader, hoor.  Ja, het spannend.

Gerhard te Winkel, De Kloof. Uitgeverij Magonia. ISBN 978 94 92241 436. € 23,95